Žinoma, Atlantoje galite rasti daugybę alaus daryklų, bet kokia aplinka ten, kur dauguma žmonių iš tikrųjų gyvena, priemiestyje? Iš to, ką radau netoliese esančiose „Gwinnett Country“ alaus daryklose, galite gerti taip pat arba geriau ten, kur jie turi daugiau erdvės kvėpuoti, ir važinėti nėra taip sunku.
Kūrybinio alaus scena Gruzijoje yra gana jauna, kai kalbama apie alaus daryklas. Tik 2011 metais sekmadieniais galėjai net nusipirkti alkoholio. Džordžija buvo paskutinė valstija iš 50, leidusi alaus darykloms parduoti tiesiogiai vartotojams. Tai įvyko tik 2017 m. Netgi šis pokytis buvo susijęs su apimties apribojimais, todėl šiuo metu Džordžija turi perpus mažiau nepriklausomų alaus daryklų Šiaurės Karolinoje ar Floridoje.
Vis dėlto tai buvo seniai sukurta komercinio alaus gamyba, nes Atlantos rajonas yra Atlantos Sweetwater ir Terrapin of Athens namai, abu gamina daug gerbiamų, apdovanojimus pelniusių etikečių, platinamų keliose valstijose.
Po kelių dienų, kai su šeima praleidau turistą Atlantoje, kuriam laikui išvykau į Gvineto apygardą, kad pamatyčiau, ar galiu rasti įdomių dalykų, kuriuos būtų galima apžiūrėti burbuose. Ten būdamas nuėjau į savarankišką ekskursiją po alaus, kad pamatyčiau, kokia yra dabartinė scena. Buvau labai patenkintas tuo, ką atradau, o tiems, kurie gyvena šioje vietovėje ar vyksta pro šalį, iš vietinių čiaupų yra gausu puikaus alaus.
Štai keturi, kuriuos patikrinau, visus verta aplankyti. Atkreipkite dėmesį, kad daugelis jų taip pat dalija statines vietiniams barams ir restoranams, taigi, jei kur nors vakarieniausite arba einate į barą, paklauskite, ką jie turi iš tos vietos.
Gerų žodžių alaus darykla Dulute, Džordžijos valstijoje
Duluto centras yra puiki vieta pasivaikščioti, o jei atvyksite naktį, galėsite pamatyti pasirodymą Eddie Owenso raudonojo molio liejykloje. Aplink taip pat yra keletas gerų restoranų, pavyzdžiui, „Local on North“, kur vakarieniavome. Vis dėlto svarbiausias dalykas man buvo „Good Word Brewing“ skrydis ir alaus pasirinkimas.
Ši Duluto alaus darykla gyvavo septynerius metus, kai įžengiau pro duris ir pagal minios dydį, ji veiks dar ilgai. Ši vieta tikrai stengiasi patenkinti visus – pilnas baras tiems, kurie nemėgsta alaus, didesnis nei vidutinis viskio pasirinkimas ir gerai pagaminti kokteiliai, tokius, kokius užsisakė mano žmona. Jie siūlo pilną „scratch kitchen“ meniu su vietiniais ingredientais. Tai nėra pub grub meniu: čia esančios lėkštės yra išradingos ir vertos kai kurių „Instagram“ nuotraukų.
„Good Word Brewing“ eina kitu keliu nei dauguma amerikietiškų alaus daryklų, pabrėžiant europietišką stilių, įskaitant alų statinėse, kuriuos rasite tradicinėje Anglijos aludėje. Jie yra viena iš devynių vietų JAV, sertifikuotų Real Ale Society. Išbandžiau vieną iš jų, taip pat ir saisoną, ir pilsnerį, ir rūkytą lagerį, ir juodąjį lagerį. Beveik tokie pat smagūs kaip ir pats alus buvo pavadinimai.
„Sprogiant craft alaus darykloms visoje šalyje, darosi vis sunkiau rasti alaus pavadinimą, kuris dar nebuvo priimtas“, – man sakė GM Robertas Merrickas. „Taigi mes stengiamės su juo smagiai praleisti laiką: skaitykite kambarį, „Dienos keliautojas“, „Die Todd Die“…“ Keisčiausia iš visų gali būti jų miglotas IPA, pavadintas „I Can Smell the Desperation on You“. Tikriausiai tame yra daug dvigubų reikšmių.
Jie taip pat parduoda keturias pakuotes su 16 uncijų skardinėmis. Pasiėmiau tamsųjį lagerį „Scorch the Earth“ ir antrą kartą juo mėgavausi dar labiau.
Slow Pour alaus darykla Lawrenceville mieste
Lorensvilis yra dar vienas mielas Džordžijos miestelis, kuriame galima pasivaikščioti, su gražiu mūriniu teismo rūmu su laikrodžio bokštu centre, kuris datuojamas 1885 m. Aplink yra keletas įdomių parduotuvių, pvz., naudotų knygų parduotuvė ir smagi parduotuvė su komiksais ir kolekcionuojamais daiktais. Pasivaikščioję ar nuvažiuodami kelis kvartalus pateksite į „Slow Pour Brewing“ – vieną patraukliausių vietų gėrimui, kurioje buvau jau seniai.
Šis Lorensvilio alaus darykla yra sename drabužių fabrike su aukštomis lubų sijomis, poliruotomis lentų medinėmis grindimis ir meiliai prižiūrimu alaus sodu su gėlėmis. (Jei norite ko nors pavalgyti, ten nuolat stovi maisto sunkvežimis.) Nueini į barą, užsisakai, ko nori, tada nuneši jį prie savo pasirinktų kviečiančių staliukų viduje ir lauke. Taip pat yra žaidimų, kuriuos galima žaisti, jei norite kurį laiką pabūti.
Užsisakiau skrydį čia, kad išbandyčiau įvairius stilius iš namų aludarių, tapusių verslo savininkais, kurie atidarė šią vietą 2017 m. Gavau skanų Coconut Castaway pieno stautą, lengvai geriamą rūkytą porterį Mordor's Malt, 8 takelių IPA, ir Lunar Haze miglotas IPA. Atrodo, kad jie turi daugiau IPA stilių nei dauguma, bet jie tikrai mėgsta čia eksperimentuoti: kai kurie neįprasti pasirinkimai buvo japoniški ryžių lageriai ir braškių pyragaičiai.
Galėčiau čia praleisti visą dieną, jei būčiau pėsčiomis pasiekiamas, bet ne, todėl turėjau judėti toliau. Vis dėlto, jei apsistojate čia, atkreipkite dėmesį, kad labai norisi pasivaikščioti po miestą su alumi!
„Social Fox Brewing“ Norkrose
Vienintelė priežastis, dėl kurios aš kada nors girdėjau apie Norcross, Džordžijos valstijoje, yra ta, kad kai dirbau RCA Records, kuri yra BMG dalis, mes turėjome platinimo centrą Norcross mieste. Tiek daug mūsų kompaktinių diskų atsargų iš ten būtų išsiųsta į muzikos parduotuves (pamenate tuos?). Pasirodo, kad Norkroso centras yra dar vienas puikus miestelis pasivaikščiojimui, o pagrindinis parkas yra žinomas kaip puiki vieta fotografuoti vestuves ar išleistuves. Kai lankiausi, kelios nuotakos stengėsi, kad makiažas nebėgtų per vasaros karštį.
Susitikau su įkūrėju Kevinu Keyesu, vienu iš įkūrėjų, kuris atidarė „Social Fox“ kaip bendruomenės susibūrimo vietą „su gėrimu visiems“. Jie turi kietąjį seltzerį, kai kurias nealkoholines versijas ir šlifavimo mašiną, „kuri čia buvo nuo 1 dienos“. Alaus darykla sulaukė solidaus pasisekimo nuo tada, kai duris atvėrė prieš ketverius metus po neišvengiamų pastangų sutvarkyti buvusį sandėlio pastatą. „Nebuvo pajungta kanalizacijos ir nepatenkama elektros. Tikrai turėjome pradėti nuo nulio“, – sako Kevinas. Jie laikė freską išorėje, nors ji ten buvo prieš jiems įsikrausčius ir renovuojant.
Tada, kai jie pagaliau atsivėrė, buvo 2020 m. gegužės mėn., socialinio atsiribojimo ir riboto sėdimų vietų patalpose aukštumas. Kadaise jie suaktyvino alaus gaminimą, o dabar paprastai iš čiaupo išpila 14–18 pasirinkimų, įskaitant kai kuriuos, kuriuose yra „sumažinto glitimo“. Jie tiekia šunų skanėstus, pagamintus iš panaudotų grūdų, ir siūlo vietinių restoranų meniu, kuriuos galima užsisakyti pristatymui.
Džiaugiuosi, kad sąraše pamačiau keletą gausių, visaverčio skonio variantų ir tiesiog turėjau užsisakyti 6,7% Straight Outta Norcross amerikietiško šviesiojo elio. Tai buvo taip įdomu, kad galėjau su tuo ir pasilikti, bet išbandžiau ir apgaulingai stiprią Tumblefield IPA – kreminę versiją, kuri viršijo normą. Kiti pasirinkimai, kurių nebandžiau, svyravo nuo čekiško tamsaus lagerio iki mėlynių rūgštelės iki unikalaus mišinio, pagaminto su šampano mielėmis ir Riesling vynuogėmis.
Žiūrėkite daugiau čia oficialioje svetainėje.
Stillfire alaus darymas Suvanyje
Paskutinė alaus darykla, kurioje lankiausi, buvo didžiausia ir komerciškiausia, įsikūrusi nuostabiame „naujojo urbanizmo“ miestelyje, iliustruojančiame idėją, kad priemiesčiai nebūtinai turi būti išsibarstę ir segmentuoti. Nors pastatai čia yra nauji, centre yra didelis mišrios paskirties parkas, kuriame, kai lankiausi, buvo pilna šeimų ir vaikštančių porų. Kitoje vietoje yra turbūt didžiausia alaus darykla Gvineto grafystėje: „Stillfire Brewing“.
Ši įmonė žino, ką daro rinkodaros požiūriu. Savininkai taip pat organizuoja kasmetinį Suwanee American Craft Beer festivalį ir leidžia vietinį žurnalą Suwanee, kurį galite pasiimti visame mieste. Jie veikia tik nuo 2019 m., tačiau šioje pilnavertėje įmonėje, be steigėjų, yra keturi alaus daryklos ir šeši darbuotojai. Tai yra prekės ženklas, kurį greičiausiai pamatysite iš čiaupo ir šios srities parduotuvėse.
Kai lankiausi, bare buvo sausakimša viduje ir išorėje, grojo gyvas muzikantas, o žmonės mėgavosi dviem lauko sėdimomis vietomis, be visų viduje esančių stalų. Jie taip pat turi maisto sunkvežimius ir žaidimų aikštelę vaikams, be to, puiku atsivežti savo šunį.
Visa alaus sąrašo siena yra padengta apdovanojimais, kuriuos alaus darykla gavo už daugybę alaus rūšių, todėl žinote, kad čia gerai išgersite. Bėda ištiks, kai atsidursi prie kasos ir ateis laikas pateikti užsakymą: kai lankiausi, buvo galima išsirinkti 27 alaus. Jie taip pat siūlo 15 rūšių skardinėse.
Buvau šiek tiek priblokštas, bet padėjo tai, kad galėjau atmesti visą vaisinį alų, kurį ši alaus darykla gamina. Vienas iš populiariausių prekių ženklų, kurį pamatysite parduotuvėse, yra apelsinų kviečių elis, vadinamas Orange Diva.
Išskridau, kad išbandyčiau keletą ir išsirinkau porą pagal jų linksmus vardus. Gavau Dude 21 IPA, kuris buvo 7,2%, subalansuotas ir tinkamas formai. 7,9% Mardi McFly buvo įspūdingesnis, įdomus tamsus elis su cinamono ir vanilės potekste. „General Mayhem Imperial Belgian pale ale“ mėginys man norėjo daugiau, bet esant 9% alkoholio, turbūt geriausia buvo sustoti ties trimis uncijomis. Ironiška, kad mano mėgstamiausias buvo „My Favourite Marzen“ – puiki tamsaus alaus stiliaus versija, kurią rasite Bavarijoje ir Čekijoje.
Daugiau apie daug metų paskelbtą „Gruzijos metų alaus daryklos“ nugalėtoją Niujorko tarptautiniame alaus konkurse žiūrėkite čia.
Organizavo Gwinnett apygardos alaus daryklų turus
Aš pats surengiau šį Gvineto apygardos alaus daryklos turą per dvi dienas, kad paskirstyčiau gėrimą. Jei norite pasiekti daugybę tokių iš karto, supraskite, kad čia esate priemiestyje, todėl nevaikščiokite iš vieno alaus daryklos į kitą, kaip galite daryti tokiame mieste kaip Sankt Peterburgas, Florida, kur jūs turite. 12 alaus daryklų, nutolusios viena nuo kitos. Jei neturite paskirto vairuotojo, į kurį galėtumėte pasikliauti, galbūt norėsite užsisakyti vietą organizuotoje „Gwinnett“ alaus kelionėje.
Kaip geriausiai galiu pasakyti, šiuo metu vienintelė galimybė yra Pietų kulinarinės kelionės. Jie nuveš jus į tris alaus daryklas, į kiekvieną išpildami pilną puslitrį, todėl džiaugsitės, kad leisite kam nors kitam vežti. Tikėtina, kad kai kuriose vietose sutiksite aludarią ar savininką ir, kaip sakoma: „Dažnai alų patiekia tas pats, kuris jį gamino! Tai nėra pigu, bet jie paima jus į Buckhead, Atlanta ir važiuoja to miesto garsiajame eisme, o tada įveikia didelį atstumą už miesto ribų.
Priešingu atveju galbūt norėsite pasodinti vairuotoją, kuris jus nuvežtų, o tai tikriausiai kainuotų tiek pat ar mažiau, kai pasidalysite jį tarp jūsų ir gautumėte skrydį arba puslitrį kiekvienoje vietoje.
Viešnagės metu negalėjau patekti į visas Gvineto apygardos alaus daryklas, todėl turite dar septynias ar aštuonias, kad galėtumėte patys patikrinti, ar jums to neužtenka. Oficialios turizmo svetainės alaus puslapyje rasite dabartinę informaciją ir išsamesnę informaciją apie amatų alaus gaminimo sceną šiame Džordžijos kampelyje, esančiame už Atlantos.
Ieškoti viešbučių Gwinnett County čia