Mano kolegijos kambariokė dirbo Matt's El Rancho (žinote, originalioje vietoje tuometinėje Ostino Rytų Pirmojoje gatvėje, dabar Cesar-Chavez, kur šiuo metu yra viešbutis „Four Seasons“) ir dėvėjo „I Tecate My Body“. Meksikietiško alaus rinkodaros mygtukas ant jos darbo marškinėlių. Maniau, kad ji pati šauniausia, ir tada, būdamas studentas, pradėjau valgyti Matt'e, retais atvejais, kai galėjau sau tai leisti.
Kai grįždavau namo atostogų iš karinio jūrų laivyno, mano gimtasis austrietis tėtis klausdavo, kur norėčiau eiti valgyti, ir tai visada būdavo Mato. Jis apgailestavo, kad mieste yra „geresnių vietų“, bet kai nuvesdavo mane į kokį nors alternatyvų restoraną, manęs nesužavėjo.
(Šis įrašas yra dalis „Austin Rocks“ vietinių įrašų apie dalykus, kuriuos reikia nuveikti ir pamatyti Ostine, Teksase)
Šiandien, kai įeisite į restorano vietą South Lamar, būkite pasiruošę šiek tiek palaukti staliuko, nebent jums pasiseks, nors juose telpa daugiau nei 500 žmonių.
Gana pokytis nuo pat verslo pradžios (Mattas Martinezas valdė tamalų vežimėlį netoli Teksaso Kapitolijaus miesto centro) ir didelė plėtra nuo pirmojo restorano, kurį ponas Martinezas atidarė su žmona Janie:
„Matt & Janie atidarė El Rancho 1952 m. Rytų 1-ojoje gatvėje Ostino centre, be darbuotojų ir sėdimų vietų 40 žmonių. Mattas dirbo namo priekyje, o Janie virtuvėje gamino viską nuo nulio.
„Matt's“ vis dar priklauso šeimai, o bendrasavininkė Gloria Reyna, Matto Martinezo jaunesniojo sesuo, net laimėjo 2024 m. Teksaso restoranų asociacijos „Metų restorano“ apdovanojimą.
Meniu įvairovė gali nustebinti naujus klientus; galite gauti vištienos kepto kepsnio, keptų krevečių ir ant grotelių keptų putpelių, be įprastų mėgstamų patiekalų, tokių kaip lėkštės, čili rellenos, fajitas ir enchiladas.
Mano vyras mėgavosi jautienos krūtinėlėmis, o aš įkvėpiau savo puikių Asadero Tacos („vienas iš 120 taco, kurį privalote suvalgyti prieš mirtį!“) Teksaso mėnraštis) pagamintas iš jautienos nugarinės su keptu asadero sūriu, svogūnais, radžas kukurūzų tortilijose, patiekiamas su frijoles a la charra ir gvakamolių salotomis.
Bet pirmiausia turėjome Bobą.
Jums gali kilti klausimas, kodėl prie restorano registracijos stalo parduodami buferio lipdukai su užrašu „Duok didelį Bobą!“
Tai būtų garsusis Matto Bob Armstrong Dip, mažas arba didelis.
Anot valgytojo Ostino, panardinimo istorija yra tokia:
„(Buvęs Teksaso žemės komisaras) Bobas Armstrongas įėjo į virtuvę ir paprašė paauglio Matto Martinezo, kad jis išmuštų „kažką kitokio“. Atsižvelgdamas į užgaidą, Martinezas į dubenį queso įdėjo taco mėsos ir gvakamolės, o kai Bobas Armstrongas paragavo, „jo akys pasidarė tokios didelės kaip lėkštės“. Grįžęs Kapitolijuje, Armstrongas užsidegė pamišimu dėl naujo patiekalo, kurį turėjo valgęs, kurį politikai pradėjo vadinti „tuo Bobo Armstrongo panardinimu“. . . Kalbėdamas apie tai, kodėl panirimas tapo ikona, Armstrongas sako, kad, kaip ir visa kita Matt's, šviežių ir geros kokybės ingredientų naudojimas „padaro viską“.
Mums ir vyrui pakako nedidelio panardinimo, ir jūs turite sutaupyti vietos pagrindiniam patiekalui.
Žinoma, padavėjai gali padaryti arba sugadinti restorano patirtį, o man visada patiko greiti, greiti, bet vis dar daug draugiški Matt's serveriai.
Susijęs įrašas – Austin Rocks: Cisco restoranas ir kepykla
Paskutinio apsilankymo metu smagiai sėlinau žvilgtelėdamas į du džentelmenus spalvingais gvajaberos marškiniais, kurie tvarkė stalus šalia mūsų.
Vienas buvo vyresnis ir iš jo ramaus būdo bei tylaus darbingumo galėjai suprasti, kad jis tikriausiai visa tai matė būdamas restorane. Kitas buvo jaunesnis ir gana kalbus dendis, gvajaberos rankovėmis kruopščiai pasiraitojęs, kad parodytų savo bicepsą, mikliai nešdamas daugybę lėkščių dideliam klientų stalui.
Tokios istorijos, plati restorano istorija ir šeimos ryšiai daro tokią vietą kaip Matt's El Rancho tokia ypatinga ir unikali Ostinui.
Pridėkite nuolat gero maisto ir gausite atsakymą, kodėl jis vis dar mane traukia.
Jei jums patinka šis įrašas, apsvarstykite galimybę užsiprenumeruoti tinklaraštį per RSS kanalą arba el. paštu – el. pašto registracijos nuoroda yra dešinės šoninės juostos viršuje (arba po kiekvienu įrašu mobiliajame telefone). Ačiū!